Știți ce zi e azi? Află!

21 august – Ziua internațională în memoria și tribut pentru victimele terorismului
Adunarea generală a ONU a instituit 21 august drept Ziua Internațională ]n memoria și tribut pentru victimelor terorismului pentru a onora și susține victimele și supraviețuitorii terorismului și pentru a promova și proteja integral respectarea drepturilor omului și a libertăților lor fundamentale.
Prin proclamarea unei Zile Internaționale dedicate victimelor, Adunarea Generală a reafirmat că promovarea și protecția drepturilor omului la nivel național și internațional sunt esențiale pentru prevenirea și combaterea terorismului, spune Organizația Națiunilor Unite.
Victimele terorismului continuă să lupte pentru a-și auzi vocea, pentru a-și susține nevoile și pentru a-și susține drepturile. Victimele se simt adesea uitate și neglijate odată ce dispariția imediată a unui atac terorist se estompează, ceea ce poate avea consecințe profunde pentru ele. Puține state membre au resurse sau capacitatea de a satisface nevoile pe termen mediu și lung necesare pentru ca victimele să se recupereze pe deplin, să se reabiliteze și să se integreze în societate. Victimele nu pot decât să-și recupereze și să facă față traumei lor printr-un suport multidimensional pe termen lung, inclusiv fizic, psihologic, social și financiar, pentru a vindeca și a trăi cu demnitate.
„A aminti victimele terorismului și a face mai mult pentru a le sprijini este esențial pentru a le ajuta să își reconstruiască viața și să se vindece. Aceasta include eforturile noastre de a colabora cu parlamentarii și guvernele pentru elaborarea și adoptarea legislației și strategiilor naționale pentru a ajuta victimele. Trebuie să sprijinim în continuare asociațiile victimelor în activitatea lor neprețuită. Trebuie să ne asigurăm că cei care au suferit sunt întotdeauna auziți și niciodată uitați. Organizația Națiunilor Unite este solidară cu toate victimele terorismului – astăzi și în fiecare zi,” spune António Guterres, secretarul general al ONU.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *