Știți ce zi e azi? Află!

12 august – Ziua Internațională a Tineretului
În 1999, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a aprobat recomandarea făcută de Conferința Mondială a Miniștrilor Responsabili pentru Tineret (Lisabona, 8-12 august 1998) ca 12 august să fie declarată Ziua Internațională a Tineretului.
Ziua Internațională a Tineretului oferă o oportunitate de a sărbători și a integra vocile, acțiunile și inițiativele tinerilor, precum și implicarea lor semnificativă, universală și echitabilă. Comemorarea va lua forma unei discuții în stil podcast care este găzduită de tineri pentru tineri, împreună cu comemorări organizate independent în întreaga lume care recunosc importanța participării tinerilor la viața și procesele politice, economice și sociale, spune ONU.
Tema Zilei Internaționale a Tineretului 2020, „Angajarea Tinerilor pentru Acțiune Globală”, urmărește să evidențieze modalitățile prin care implicarea tinerilor la nivel local, național și global îmbogățește instituțiile și procesele naționale și multilaterale, precum și să atragă lecții despre modul în care reprezentarea și implicarea lor în politica instituțională formală pot fi îmbunătățite în mod semnificativ.
Tinerilor, gândiți-vă ce puteți face în comunitatea voastră și cum puteți răspândi eficient mesajul. Faceți-l distractiv și relatabil și folosiți toate canalele pentru a răspândi mesajul. Gândiți-vă Facebook, Instagram, buletine informative universitare, ziare locale.

  • Emisiune radio educațională. Contactați posturile de radio locale / naționale populare pentru a solicita un slot pentru a avea o discuție cu persoane distincte și tineri.
  • Organizați o întâlnire sau o dezbatere publică (virtuală) pentru a discuta despre contribuțiile tinerilor la problemele globale.
  • Inițiați mese rotunde între adulți și tineri pentru a promova înțelegerea între generații.
  • Organizați un forum pentru tineri pentru a face schimb de idei și a discuta despre contextul cultural, pentru a ajuta tinerii să accepte pe alții și să popularizeze o cultură a non-violenței.
  • Organizați un concert (virtual) pentru promovarea Zilei Internaționale a Tineretului și lansarea Anului. Invitați-vă muzicienii locali și combinați-o cu o discuție de grup sau invitați un politician sau un responsabil de politici să țină discursul notei cheie.
  • Creați un „punct de informare” despre problemele legate de tineret în centrul orașului / satului, la licee sau în centre universitare.
  • Organizați o expoziție. Obțineți permisiunea de a utiliza un spațiu public pentru o expoziție de arte, care prezintă provocările tinerilor de astăzi sau modul în care tinerii contribuie la dezvoltare. Încercați să implicați tinerii în domeniile culturii, artelor și muzicii, pentru a sensibiliza problemele legate de tineret.
  • Scrieți ministrului tineretului pentru a-l informa cu privire la provocările cu care se confruntă tinerii în viața lor de zi cu zi și pentru a-i propune soluții. O listă a miniștrilor tineretului poate fi găsită pe un.org/youth.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *