Sipoteniul va fi inclus în traseul turistic național

Sipoteniul a câștigat un nou grant grație Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Guvernului Elveţiei.

Acum acesta va face parte din traseul turistic alături de alte localități partenere ale proiectului. Toate au un interes comun – promovarea turismului rural ca ramură de dezvoltare a economiei locale.
Potrivit lui Vasile Rață, primar de Sipoteni, odată cu atragerea acestui proiect de 60 mii de dolari în localitate, se prevede amenajarea a patru obiective turistice. Astfel, administrația publică locală, alături de patru agenți economici din comună își propun să dezvolte sectorul agroturistic de aici.
Unul dintre agenții economici are o fermă de ovine și caprine de rasă și intenționează să îmbunătățască tehnologia de prelucrare a laptelui și să vină cu produse ecologice pentru toți vizitatorii. Alt antreprenor are circa 150 de stupi de albine și dorește să-și amenajeze o prisacă în tot înțelesul cuvântului. Altul este preocupat de vinărit și planifică să creeze condiții pentru cazarea turiștilor, iar alt agent economic intenționează să dezvolte o zonă de agrement în localitate, o piscină, căsuțe, etc. ”Astfel, ne propunem să încurajăm agenții economici din sat să se dezvolte. Ne dorim ca aceștia să fie motivați să-și dezvolte activitățile, acest lucru înseamnând și crearea de noi locuri noi de muncă”, a declarat primarul.
Întrebat despre așteptările pe care le are administrația publică locală de la proiectul proaspăt câștigat, Vasile Rață a declarat: ”Am foarte mari așteptări de la acest proiect. Consider că acolo unde pășesc turiștii, neapărat rămân beneficiile. Cu siguranță că vor rămâne și ceva resurse financiare în localitate. Până la urmă au de beneficiat cu toții – atât primăria, cât și agenții economici și cetățenii din Sipoteni. Astfel promovăm și imaginea localității. Nu e puțin să fii inclus în traseul național de turism”.
La 16 august au fost semnate și contractele cu antreprenorii, iar lucrurile urmează să ia amploare în scurt timp, a dat asigurări primarul de Sipoteni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *