Open space. Forumul raional al tinerilor s-a desfășurat într-un alt format

Foto simbol. sursa foto: CRT Ungheni

Și în acest an s-a desfășurat tradiționalul Forum raiional al Tinerilor din raionul Ungheni.

Foto: CRT Ungheni

Ediția din acesta an, desfășurată pe 13 august, a fost organizată în scopul asigurării participării active al tinerilor la viața locală și regională, în special în procesul de luare a deciziilor ce îi privesc.
”Acest eveniment ne dă oportunitatea de a efectua niște totaluri și de a identifica soluții, iar tinerii să înainteze provocările cu care se confruntă”, a subliniat Tatiana Lazăr, vicepreședinta raionului Ungheni.
Evenimentul s-a bazat pe prezentarea rezultatelor sondajelor raionale cu privire la necesitățile tinerilor din Ungheni, precum și în consultarea tinerilor și al reprezentanților din domeniul tineretului în vederea soluționării acestora. Important este că acest eveniment a îmbinat avantajele discuțiilor libere și constructive într-un spațiu deschis și mediu non-formal. „Acțiunile înaintate de tineri și pentru tineri au o vizibilitate enormă și sper să fie adevărate exemple și pentru mulți alți tineri din raion”, a subliniat și Olga Popa, șef-adjunct la Direcția Educație Ungheni.
Agenda evenimentului a fost structurată în două sesiuni, în prima parte s-a prezentat rezultatele
sondajului raional privind necesitățile tinerilor din Ungheni iar a doua parte a fost o sesiune lucrativă de analiză și consultare, unde s-a contribuit cot la cot pentru a veni cu propuneri de programe și activități, soluții pentru necesitățile tinerilor din Ungheni.
Astfel misiunea tinerilor la atelierele de lucru a fost de a formula programe concrete de a depăși provocarea pe care o au tinerii din raionul Ungheni.
„Este un adevărat noroc că la Ungheni este un Centru de tineret, Consiliul de tineret și alți prestatori de servicii pentru tineri, care oferă un mediu de învățare, o bună atitudine față de procesul local”, a declarat Dumitru Juravel, președintele Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova. ”Chiar dacă tinerii nu solicită, noi ne implicăm, ghidăm și instruim, organizăm activități cu și pentru tineri. Este îmbucurător faptul că în fiecare an, acest forum ia amploare”, l-a completat Alina Butnaru, șef interimar Centrului Raional pentru Tineri din Ungheni.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional al tinerilor de comun cu Centrul raional de tineret Ungheni și cu suportul oferit de Consiliul raional Ungheni, Direcția Educație Ungheni, Rețeaua Națională a Consiliilor locale de tineret din Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *