Moldoveni în Italia. 100 de euro și problema-i rezolvată

Foto: newsmaker.md
Foto: newsmaker.md

Foto: newsmaker.md
Foto: newsmaker.md

Republica Moldova a ajuns subiect de știre în Italia, după ce jurnaliștii italieni au mediatizat pe larg cum, pe timp de pandemie, moldovenii ajung în peninsulă fără probleme, scrie tv8.md.
Acest lucru se întâmplă, chiar dacă Republica Moldova este inclusă în „lista neagră”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19.
Pentru 100 de euro se rezolvă problema testelor negative la coronavirus și a contractelor de muncă, iar în două zile cetățenii noștri ajung în Italia. Potrivit presei italiene, autocarul pornește din Chișinău miercuri și ajunge la Roma vineri. Suma se achită la sosire.
Recent, ofițerii anticorupție au reținut doi suspecți în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale și contracte de muncă false. Aceștia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieșirea, fără obstacole, din Republica Moldova și revenirea în țară, fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile.
Acum două săptămâni, doi angajați ai Poliției de frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul oamenilor legii.
Ambasada Republicii Moldova în Italia anunță că autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în Italia, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19. Astfel, moldovenii care dețin doar pașaport biometric au interdicția de a intra în Italia. Aceștia nu pot călători în scopuri turistice și nici merge în vizite la rude sau prieteni.
Potrivit ordonanței emise de către responsabilii de la Ambasada R. Moldova în Italia, cetățenii R. Moldova care dețin un permis de ședere pe teritoriul Italiei sau a unei țări membre a UE pot intra în Italia dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat sau tranzitat teritoriul celor 16 state, inclusiv Republica Moldova.
Totodată, cetățenii R. Moldova cu dublă cetățenie română și/sau bulgară pot intra în Italia, dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat cele 16 țări, înclusiv Reublica Moldova, cu condiția respectării perioadei de carantină de 14 zile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *