La sfârșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță

La sfîrșitul lunii august, bugetarii vor avea o vacanță de cinci zile. Vacanța va începe pe 27 august și va dura pînă la 31 august inclusiv.
De subliniat că pe 27 august este marcată Ziua Independenței, ziua națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991. Iar pe 31 august  este sărbătoarea „Limba noastră”. Acestea două, oficial sunt declarate zile libere.
Conform unei hotărâri de Guvern, ziua de 28 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 22 august – zi lucrătoare. Dar, se pare că ungheneneii nu vor trebui să recupereze ziua de 28 august pentru că în această zi este sărbătorit hramul municipiului Ungheni și, oficial, această zi este declarată zi liberă.
NOTĂ: La începutul lunii iunie, Guvernul a stabilit modul de recuperare a zilelor declarate libere în starea de urgenţă de către Comisia pentru Situații Excepționale. Bugetarii recuperează 12 zile de sâmbătă, cu regim special de muncă. Pentru recuperarea celor 12 zile, au fost stabilite zile lucrătoare sâmbetele de 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie și 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaților cu durata normală a timpului de muncă se organizează de la 8.00 până la 16.30, cu pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.
Pe parcursul anului, zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele Blajinilor); 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), 6 mai (Paștile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *