FOTO. Polițiștii de frontieră ”au readus” la viață o fântână din Semeni

Îndemnați de bunătate și în contextul măsurilor social-culturale, planificate pe parcursul anului curent, polițiștii de frontieră, cu suportul populației locale, au reușit în prag de sărbătoarea națională  Ziua Independenței Republicii Moldova să „readucă la viață” două izvoare și cinci fântâni din diferite localități.
Acestea au fost reecondiționate cu prilejul celor 29 de ani de independență a Republicii Moldova.
Șirul fântânilor renovate de Poliția de Frontieră a ajuns și într-o localitate de la hotarul țării cu România. Este vorba despre cea mai veche sursă de apă din satul Semeni. Această reușită se datorează inițiativei polițiștilor de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, care împreună cu administrația publică locală și localnici din sat i-au conferit un aspect nou, într-un stil rustic.
Iar pe 26 august, în prezența conducerii Inspectoratului General al Poliței de Frontieră și Direcției regionale Vest, administrației publice locale, precum și a localnicilor, fântâna a fost sfințită și binecuvântată de parohul din sat.
De subliniat că grupul de inițiativă din Semeni, condus de Sergiu Nedelcu, a depus toate eforturile pentru finalizarea cu succes a renovării acestei fântâni, combinând elementele de arhitectură tradiționale din lemn. ”În calitate de primar, a fost o onoare să particip la realizarea acestui proiect inedit și, pe această cale, aduc sincere mulțumiri administrației Poliției de Frontieră, grupului de inițiativă și agenților economici pentru contribuție și implicare.
Cu siguranță, această fântână minunată, va oferi un bun prilej pentru orice trecător de pe drum de a savura apa rece, dătătoare de viață”,  a scris Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea, în componența căreia intră și satul Semeni, pe pagina de Facebook.
NOTĂ: Grație Inspectoratului General al Poliței de Frontieră,  în apropiere de punctul de trecere a frontierei Cahul a fost renovat un izvor și amenajat accesul spre acesta. În regiunea de nord a țării, polițiștii de frontieră au construit un izvor în satul Brânzeni, raionul Edineț. În zona de frontieră a Sectoarelor Poliției de Frontieră Tocuz și Săiți au fost reparate două fântâni, iar alte două cișmele au fost renovate în satul Semeni și în municipiul Ungheni. La fel, polițiștii de frontieră din Direcția regională Centru au identificat o fântână în sectorul Poșta Veche, municipiul Chișinău, care a fost reconstruită, dar și salubrizate împrejurimile.
Foto: Poliția de Frontieră

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *