Cât va costa redeschiderea grădinițelor în municipiul Ungheni și de unde vor fi luați bani

Fotografie simbol
Fotografie simbol

Peste 200 de mii de lei va trebui să investească primăria municipiului Ungheni, pentru început, ca să pregătească cele șase grădinițe din oraș pentru redeschidere.
Asta, pentru că, înainte de a le redeschide, trebuie să se conformeze Instrucțiunii pentru reluarea  educației timpurii în contextul pandemiei de Covid-19, adoptată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe 24 iulie curent.
”Trebuie să ne îndreptăm eforturile pentru a asigura grădinițele cu termometre non-contact pentru fiecare grupă. Asta presupune achiziționarea a cel puțin 70 de termometre. Unul costă circa 1000 de lei. E nevoie și de lămpi bactericide – aproximativ 200, căci trebuie să existe în fiecare grupă, pentru fiecare încăpere. O lampă costă 300-400 de lei. Mai e nevoie de covorașe dezinfectante la fiecare intrare în grădiniță și în grupe – per total, peste 90 de covorașe. Costul unuia este de circa 300 de lei. Cu ecranele de protecție, măștile, mănușile, dezinfectanții e mai simplu un pic”, a explicat viceprimarul Dionisie Ternovschi într-un interviu publicat pe pagina web a primăriei, ungheni.md.
La întrebarea de unde vor fi luați bani pentru toate acestea, dânsul a explicat: ”Potrivit unei dispoziții a primarului, în luna august angajații instituțiilor preșcolare vor avea un regim special de muncă și vor primi 75% din salariul de bază. Economiile vor fi folosite pentru achiziționarea unei părți din cele necesare. Furnizorii vor trebui să ne aștepte cu plățile…  În plus, grădinițele vor fi deschise treptat, de la câteva grupe, ca să avem timp pentru dotări”.
Reamintim că instituțiile preșcolare și-au sistat activitatea în luna martie, din cauza pandemiei COVID-19 și, potrivit declarației prim-ministrului Ion Chicu, vor fi redeschise din 1 septembrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *