Au cusut măști de protecție pentru bătrânii din Ungheni


Echipa voluntară din cadrul Armatei Salvării din Ungheni, recent a dat startul confecționării măștilor de protecție. Dacă până ieri colectivul se învăța a dibăci lucruri frumoase la cele două mașini de cusut pe care le avea, astăzi au capacitatea și oportunitatea de a mări volumul de lucru grație prietenilor din Danemarca, și anume Asociația „Ajutor pentru Europa”.
Aceștia la rândul lor au mai făcut un gest de caritate trimițând încă două mașini de cusut și țeseturi textile.
Oricum planurile de binefacere ale Armatei Salvării Ungheni erau mari, însă COVID-19 a stagnat practic din acțiunile principale stabilite, dând bătăi de cap tuturor. Astfel „am început să coasem măști pentru voluntarii și beneficiarii noștri. Însă, de curând, după o întâlnire cu directorul șef al Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni (DASPF), domnul Tudor Radeanu, obiectivul nostru s-a schimbat total”, a menționat Eugenia Roman, ofițerul Corpului Armata Salvării Ungheni. Tot dânsa a  mai adăugat că măștile în oraș sunt foarte scumpe și bătrânii sărmani nu au resurse financiare de a procura o pâine, dar mai ales pentru măști. Personal, am văzut cum vin bătrânii la policlinică, la magazin și nu sunt primiți pentru că nu au măști. Această situație ne-a mobilizat să coasem măști și să le oferim gratuit la cei care chiar nu au.”
S-au mobilizat cu toții și în câteva ore au confecționat 30 măști.
În acest context, Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei și Armata Salvării au preconizat a coase măști pentru cei sărmani și a le distribui respectiv gratis ca ajutor.  Până în acest moment Armata Salvării au reușit a confecționa peste 300 de măști de protecție, iar câțiva voluntari umăresc situația din oraș și în cazul când observă că cineva nu dispune de mască pentru a intra într-un spațiu închis, le oferă o mască gratuit.
„Dacă ieri eram un cerc de Mâini Dibace, astăzi am devenit o Croitorie Socială”, a conchis cu bucurie Eugenia Roman.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *