10 localități din raioanele Ungheni și Nisporeni vor avea acces la o infrastructură rutieră modernă

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de construcție a drumului Pârlița-Bălănești-Seliște (Coridorul 13) și condițiile de exploatare a Gropii de împrumut din localitatea Cornești, raionul Ungheni, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.
„Coridorul 13 are o importanță majoră pentru infrastructura rutieră națională. Drumul Pârlița-Bălănești-Seliște leagă 10 localități din raioanele Ungheni și Nisporeni. Prin reabilitarea acestui drum vom îmbunătăți accesul a circa 15000 de locuitori din 10 localități la o infrastructură rutieră modernă, facilitând activitatea antreprenorială și creând astfel oportunități de dezvoltare social-economică în zonele rurale”, a afirmat ministrul Railean.
Drumul Pârlița-Bălănești-Seliște are o lungime totală de 40 km și este împărțit în 4 sectoare. Conform condițiilor contractuale, trei sectoare vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent, iar cel de-al patrulea – în 2021. Lucrările de reparație la sectorul 2 – drumul Pârlița – Nisporeni, cu o lungime de 12,5 km, sunt executate de compania Rutador SRL. Pe sectorul 3 lucrările prevăd reabilitarea drumului Pârlița-Nisporeni cu o lungime de 9,54 km. La cel de-al 4–lea sector se repară traseul Păruceni – Seliște – Vânători și accesul R25 –  Seliște, cu o lungime de 7.96 km.
Lucrările de reabilitare a drumului Pârlița-Bălănești-Seliște sunt realizate în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, pentru care Banca Mondială a acordat suport financiar Guvernului Republicii Moldova în valoare de 80 milioane de dolari.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Nu cred pînă nu văd, pe Cula am în vedere Cornești-Rădeni așa zisul G88 se construește din anii 1983 și încă tot nui vedem finalul chiar și după mai multe discuții cu actualii miniștri finalul nu se vede și nici nu știu dacă eu voi vedea vriodată.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *