VIDEO. Peste jumătate de milion de pachete cu țigări depistate la frontieră cu România. Ar fi fost la Ungheni

Foto: Procuratura.md
Foto: Procuratura.md

Foto: Procuratura.md
Foto: Procuratura.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS),  de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au efectuat, pe 20 iulie, percheziții într-un depozit, amplasat într-o localitate din imediata apropiere a frontierei de stat cu România, anunță PCCOCS într-un comunicat de presă.
Potrivit fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, consilier raional și municipal Ungheni, localitatea care este menționată în comunicat nu e alta decât municipiul Ungheni, iar depozitul ar aparține unui agent economic foarte influent. Dânsul, însă, a evitat să-i dea numele.
În depozit au fost depistate 570 de cutii, care conțineau 285 mii pachete de țigări, iar alte 585 de cutii cu 292. 500 pachete de țigări au fost depistate în trei microbuze, cu numere de înmatriculare românești, care se aflau în același depozit.
Prin urmare, în total au fost depistate 1155 cutii, în care se aflau 577.500 pachete cu țigări de marca „Ashima” fără timbru de acciz, prețul cărora ar valora pe piața neagră circa 500 mii EURO.
”Partida depistată în microbuzele adaptate ascunderii mărfurilor, dar și probatoriul acumulat pe dosar indică la pregătirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete fără timbru de acciz, spre statele Uniunii Europene. Toată marfa de tutungerie, mijloacele de transport și cele financiare au fost ridicate și se află în custodia organelor de drept. Aceasta urmează a fi supusă procedurilor legale de stabilire a provenienței, corespunderii calității și evaluării exacte”, se arată în același comunicat.
Deoarece în depozit au fost depistați patru cetățeni ai Republicii Moldova, aceștia au fost supuși percheziționării. În rezultat, au fost ridicate inclusiv mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 11 mii EUR. Persoanele respective au fost reținute pentru 72 de ore.
Urmărirea penală este în plină desfășurare, iar procurorii intenționează să solicite în instanța de judecată aplicarea măsurii preventive – arestul în privința celor patru persoane.
Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă în proporții deosebit de mari se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.
 
https://www.facebook.com/gheorghe.petic.12/videos/596474881282923


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *