VIDEO. Doi ungheneni printre învingătorii concursului național ”Nistrule cu apă lină”

Foto: ipn.md
Foto: ipn.md

Foto: ipn.md
Foto: ipn.md

Ion Burlacu din Pîrlița și Vasile Pascaru din Ungheni au devenit laureați ai Festivalului-concurs naţional al interpreţilor fluierari „Nistrule cu apă lină”, ediţia a X-a, organizat de către Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI).
Lui Ion Burlacu i-a fost acordat premiul I, iar lui Vasile Pascaru – premiul II. Ambii au concurat la secțiunea maturi.
Juriul care a stabilit laureații a fost format din nume notorii, precum: naistul, artist al poporului, Vasile Iovu (președinte), Tudor Colac, doctor în etnologie, îndrăgitul interpret Vali Boghean. Din juriu au mai făcut parte maeștrii în artă Diana Dicusarî, director general CNCPPCI, și Oleg Volontir, director artistic CNCPPCI.
Criteriile care au stat la baza aprecierii juraților au fost: autenticitatea, valoarea repertoriului muzical și măiestria interpretativă a participanților la concurs.
De notat că, în acest an, concursul a avut loc la… distanță. Cei care s-au înscris la concurs nu au mai ieșit în scenă, ci au trimis un video cu lucrările interpretate de ei. Anume filmările respective au stat la baza deciziei de apreciere a concurentului de către juriu.
Vedeți un fragment din prestația deținătorului premiului I, Ion Burlacu
https://www.facebook.com/100005549220165/videos/pcb.1364668450394783/1364663353728626


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *