Vedeți care sunt problemele cu care se confruntă rezidenții ZEL „Ungheni-Business”

www.mei.gov.md

www.mei.gov.md

Despre activitatea Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” în contextul situației pandemice, s-a vorbit azi, 3 iulie, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la ZEL ”Ungheni – Business” între ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și administrație ZEL „Ungheni-Business”, se arată într-un comunicat al Ministerului.
Ministrul Railean s-a interesat despre activitatea întreprinderilor, planurile pentru timpul apropiat, reluarea exporturilor, măsurile de protecție a angajaților, problemele curente. Potrivit administratorului, Natalia Iepuraș, rezidenții revin treptat la capacitățile de activitate de până la pandemie. Din 42 de companii rezidente, la moment în ZEL activează 26 și 2500 de angajați din totalul de 3000.
Potrivit Nataliei Iepuraș, una din problemele cu care se confruntă rezidenții ZEL „Ungheni-Business”, este lipsa unui coridor verde pentru camioanele de marfă în punctul vamal Sculeni. Actualmente exportul și tranzitul de mărfuri are loc prin vama Leușeni și Vulcănești, iar ca urmare șoferii așteaptă mult timp în vamă și astfel au loc întârzieri la livrare. Ministrul Economiei și Infrastructurii a dat asigurări că va interveni cu demersurile necesare în adresa autorităților române pentru a redeschide coridorul verde din punctul vamal.
„Pandemia este un examen de flexibilitate pentru mediul de afaceri, de aceea companiile trebuie să se adapteze și să identifice noi strategii de organizare internă și relaționare cu furnizorii și clienții. Guvernul întreprinde toate măsurile necesare pentru a facilita relansarea economiei în condiții de criză globală”, a spus Sergiu Railean.
ZEL Ungheni numără 42 de rezidenți și circa 3000 de angajați. Suma vânzărilor înregistrează 2,51 mlrd lei, iar investițiile – 86,5 mln dolari USA.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *