Medicul epidemiolog de la Ungheni, a venit cu o statistică pe raion, privind COVID – 19

Pe 1 iulie, Consiliul raional Ungheni a dat stratul Campaniei ”Protejați și responsabili pentru o comunitate sănătoasă”.
Sergiu Talmaci, șeful Secției Controlul maladiilor transmisible al Direcției Sănătate Publică Ungheni, a venit cu o statistică privind infecția Covid 19 pe pe raionul Ungheni.
”La noi indicatorii în raion sunt mai buni, comparativ cu alte raioane”, a subliniat dânsul. Astfel, miercuri, 1 iulie, când a prezentat medicul statistica, în raion erau înregistrate 108 cazuri, lucrători medicali – 14, decedați – 5, tratați – 57. Tratați în staționar – 86 persoane, ambulator – 22.
”Făcând o analiză a cazurilor înregistrate în raion, am observant că cele mai multe cazuri de infectare sunt din transportul public, în special în tren (atunci când a fost primul caz înregistrat la Cornești), apoi când virusul a intrat în localități, oamenii s-au infectat mergând la magazine, la biserică”, a subliniat Sergiu Talmaci, după care a mai adăugat: ”Astea sunt punctele slabe la care trebuie să atragem o atenție deosebita. Toate măsurile luate împreună ne ferește de acest virus”.
Totodată dânsul a atras atenția că neînregistrarea viruslui într-o localitate nu înseamnă că virusul nu-i în localitatea respectivă. ”Virusul dacă e pornit, pînă nu trece prin majoritatea dintre noi, el nu se oprește. Unii fac boala, altul – imunitate, altul rezistență”, a mai spus medicul epidemiolog, apoi a mai adăugat: ”Dar numai prin eforturi comune vom face față pandemiei”.
Așa cum a menționat dânsul, deocamdată nu se știe când acest virus se va opri, dar fiecare trebuie să respecte toate regulile de protejare care le sunt impuse de către Comisia Națională de Sănătate.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *