Trafic ilicit de țigarete, înregistrat în Punctul de trecere a frontierei Sculeni

9000 de țigarete nedeclarate urmau să ajungă și să fie comercializate ilegal în spațiul comunitar, fiind ascunse printre bagaje neînsoțite, anunță Direcția Poliției de Frontieră printr-un comunicat de presă.
Pe 22 iulie, după miezul nopții, pe la ora 00:10, s-a prezentat pentru formalitățile de control al trecerii frontierei de stat, la Sculeni, o persoană cu dublă cetățenie, moldovenească și românească, în vârstă de 47 de ani. Bărbatul se afla la volanul unui Mercedes Sprinter, ce tracta o remorcă cu numere de înmatriculare emise de autoritățile Republicii Moldova.
Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră de comun cu vameșii au decis efectuarea verificărilor adiționale. Au depistat în remorcă o cutie și o geantă în care erau aranjate 450 de pachete de țigări cu timbru de acciz autohton.  Din declarațiile șoferului, lotul de țigări urma să ajungă în Spania.
Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar remorca – indisponibilizată până la elucidarea tuturor circumstanțelor. În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legale de către Serviciul Vamal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *