Știți ce zi e azi? Află!

30 iulie – Ziua Internațională a Prieteniei
Ziua Internațională a Prieteniei a fost proclamată în 2011 de Adunarea Generală a ONU, cu ideea că prietenia dintre popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturile de pace și pot construi punți de legătură între comunități.
Rezoluția pune accentul pe implicarea tinerilor, în calitate de lideri viitori, în activități comunitare care includ diferite culturi și promovează înțelegerea internațională și respectul pentru diversitate.
Pentru a marca Ziua Internațională a Prieteniei, ONU încurajează guvernele, organizațiile internaționale și grupurile societății civile să organizeze evenimente, activități și inițiative care contribuie la eforturile comunității internaționale pentru promovarea unui dialog între civilizații, solidaritate, înțelegere reciprocă și reconciliere.
Ziua Internațională a Prieteniei este o inițiativă care urmează propunerea făcută de UNESCO care definește Cultura Păcii ca un set de valori, atitudini și comportamente care resping violența și încearcă să prevină conflictele prin abordarea cauzelor lor fundamentale în vederea soluționării problemelor. A fost adoptată apoi de Adunarea Generală a ONU în 1997.
Prin prietenie – acumulând legături de camaraderie și dezvoltând legături puternice de încredere – putem contribui la schimbările fundamentale care sunt necesare în mod urgent pentru a obține o stabilitate durabilă, să țesem o plasă de siguranță care să ne protejeze pe toți și să genereze pasiune pentru o lume mai bună.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *