Stiți ce zi e azi? Află!

29 iulie – Ziua Internațională a Tigrului
Scopul Zilei Internaționale a Tirgrului este promovarea unui sistem global pentru protejarea habitatelor naturale ale tigrilor și creșterea gradului de conștientizare și susținere a publicului pentru problemele de conservare a tigrului.
Există o serie de probleme diferite cu care se confruntă tigrii din întreaga lume. Unele dintre amenințările cu care se confruntă tigrii includ braconajul, conflictul cu oamenii și pierderea habitatului. Cererea de oase de tigru, piele și alte părți ale corpului duce la braconaj și trafic. Aceasta are un impact monumental asupra sub-populațiilor de tigri, ceea ce duce la extincții localizate. De multe ori vedem că pielea de tigru este folosită în decorul casei.
De fapt, doar în jur de șapte la sută din gama istorică a unui tigru este încă intactă astăzi. Aceasta este o sumă incredibil de mică și îngrijorătoare. Acest lucru poate crește numărul de conflicte între tigri, deoarece aceștia încearcă să localizeze noi habitate.
Ziua Internațională a Tigrului a avut loc pe 29 iulie în fiecare an din 2010, când a fost creată prima dată la Summit-ul Tigrului din Sankt – Petersburg.
Autor: Livia Covaliov


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *