Știți ce zi e azi? Află!

28 iulie – Ziua Mondială a Hepatitei
Ziua Mondială a Hepatitei este o oportunitate pentru a intensifica eforturile naționale și internaționale pentru hepatită, pentru a încuraja acțiunile și implicarea persoanelor, partenerilor și publicului și pentru a sublinia necesitatea unui răspuns global mai mare, așa cum este subliniat în raportul OMS pentru globalizarea hepatitei din 2017, menționează Organizația Mondială a Sănătății.
Hepatita virală – un grup de boli infecțioase cunoscute sub denumirea de hepatită A, B, C, D și E – afectează milioane de oameni din întreaga lume, provocând atât boli hepatice acute (pe termen scurt), cât și cronice (pe termen lung). Hepatita virală provoacă peste un milion de decese în fiecare an. În timp ce decesele cauzate de tuberculoză și HIV au scăzut, decesele cauzate de hepatită cresc.
Data de 28 iulie a fost aleasă pentru că este ziua de naștere a omului de știință, câștigător al premiului Nobel, Dr. Baruch Blumberg, care a descoperit virusul hepatitei B (HBV) și a dezvoltat un test de diagnostic și un vaccin pentru virus.
Autor: Livia Covaliov


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *