Beneficiile studiilor peste hotare. Sfaturi de la două tinere unghenence, studente la București și Strasbourg

În fotografie (de la stânga la dreapta): Smaranda Țăruș, Irina Cotici, Ariana Vlas

Tinerii din Ungheni au avut ocazia de a participa vineri, 24 iulie, la un training despre oportunitățile de studii în străinătate organizat de Fondul pentru Tineri Ungheni (FpTU).
Vorbitorii de la eveniment au fost două tinere unghenence care au ales să îmbrățișeze o pofesie făcându-și studiile peste hotare. Este vorba de Irina Cotici care este studentă studentă în anul trei la Facultatea de Automatică și Calculatoare în cadrul Universității Politehnici din București, România și Smaranda Țaruș care este studentă în anul trei la Facultatea de Drept, Științe Politice și Administrare în cadrul Universității din Strasbourg, Franța.
Tinerele au vorbit despre avantajele și dezavantajele studiilor superioare de peste hotare iar participanții au ascultat cu mare atenție, la final punând și întrebări.
„Tinerii de azi, care vor deveni studenții de mâine, au nevoie să cunoască experiența de student în ansamblu, cu toate adevărurile pe care unii încearcă să le ascundă, pentru a face o alegere chibzuită,” a declarat Smaranda Țăruș, după care a mai adăugat: „Iar prin trainingul acesta i-am adus mai aproape de realitate, pentru a nu le crea niște așteptări care nu se vor putea valorifica”
Tinerii prezenți la eveniment au rămas plăcut impresionați de acest training.
„Sper că training-ul organizat de Fondul pentru Tineri a fost, într-adevăr, util pentru cei care oscilează între opțiunile studiului peste hotare și că i-a ajutat să-și contureze mai bine intențiile”, a subliniat și Irina Cotici.
La final, toată lumea a primit certificate de participare.
Autor: Livia Covaliov


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *