Știți ce zi e azi? Află!

Astăzi, 21 iulie, regatul Belgiei își sărbătorește Ziua Națională.
Revoluția din 1830 a dus la înființarea Belgiei independente, catolice, burgheze, neutre și oficial francofone, condusă de un guvern provizoriu și un congres național. De la instalarea lui Leopold I, ca rege, la 21 iulie 1831, Belgia este o monarhie constituțională și o democrație parlamentară, cu o constituție seculară bazată pe codul napoleonian.
Mai jos găsiți câteva curiozități despre această țară mică, dar cu foarte mult potențial.

  • Belgia a devenit membră a Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 1958.
  • Această țară are un mix interesant de culturi, fiind formată din trei comunități majore care vorbesc limbi diferite. De aceea, pentru a respecta dreptul fiecărui cetățean de pe teritoriul belgian, autoritățile au decis ca țara sa aibă trei limbi oficiale: neerlandeza, franceza și germana.
  • În Belgia 98% din locuitori își au reședința în mediul urban, acesta fiind cel mai mare procent de urbanizare din Europa și printre cele mai mari din lume.
  • Aeroportul Charleroi din Bruxelles s-a situat în 2016 pe locul doi în topul celor mai punctuale aeroporturi din lume, cu o rata a punctualității zborurilor de 93.61%. Situat la aproximativ 60 de kilometri de centrul orașului Bruxelles, aeroportul din sudul capitalei Belgiei operează in medie 125 de zboruri zilnice.

Autor: Livia Covaliov
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *