Restricții de circulație pentru transportul de mare tonaj pe drumurile naționale

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, în zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30˚C, se interzice circulația mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone, pe drumurile naționale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, în intervalul orelor 10.00 – 20.00.
Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care efectuează transportul de pasageri, unitățile care transportă animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală. Nu se referă nici la autospecialele care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale.
Unitățile de transport antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție nu au restricțiile menționate de Ministerul Econmiei și Infrastructurii.
Măsura restricționării circulației rutiere are ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi înalte a aerului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *