”Nuferi pe lac” – un loc de recreere la Călărași, care își așteaptă vizitatorii zilnic

O adevărată oază de culoare și relaxare poată fi descoperită la nici trei km distanță de orașul Călărași, în drumul ce duce spre Ungheni.

Un lac plin cu nuferi de toate formele și culorile poate fi admirat aici de toți iubitorii de frumos. Priveliștea mirifică este completată de ciripit de păsări, de multă verdeață și de o primire călduroasă din partea gazdelor.
Familia Tatianei și a lui Constantin Chiriac din Călărași au transformat într-un loc de poveste un lac în care creșteau de mai mulți ani pești. Încă în luna octombrie a anului trecut, familia Chiriac a achiziționat mai multe soiuri de nuferi pe care i-au plantat pe lac, gândindu-se că va dura mult până aceștia se vor adapta și vor începe să-i răsplătească cu flori viguroase. Au fost și ei surprinși să vadă totuși cât de rapid s-au adaptat plantele la Călărași, iar din luna mai, când au început să înflorească, au început deja să atragă toate privirile. Așa că s-au grăbit să caute o barcă potrivită, au achiziționat-o, iar acum oricine dorește, poate urca în ea și admira nuferii multicolori de la distanță mică.
Întrebată de unde i-a venit ideea de a planta nuferi, Tatiana Chiriac ne-a spus că acesta, de fapt, este proiectul ei de suflet.
”De cel puțin 15 ani sunt foarte atrasă de cultura tradițională chineză, iar florile de nufăr sunt un atribut de bază al acestei culturi. Ele reprezintă un semn de disciplină morală”, povestește dânsa, apoi mai adaugă: ”E foarte interesant că nuferii cresc din noroi, dar se păstrează foarte curați și distinși. La chinezi florile de lotus sunt simbolul oamenilor cu virtuți mărețe, buni, onești și răbdători. Acestea trec prin foarte multe până ajung la suprafață. Într-un cuvânt, sunt flori dumnezeești, care nu te pot lăsa rece”.
După ce a activat ani buni ca judecător și avocat la Călărași, Tatiana Chiriac nu a bănuit niciodată că va ajunge să facă agricultură. Acum își amintește chiar că la început era împotriva investițiilor pe care soțul le tot făcea în zona lacului și privea sceptic la tot ce voia el să amenajeze acolo. Nu bănuia pe atunci că peste ani va fi atrasă aici ca de un magnet. ”Cum ajung acasă, îmi și vine dorul să revin la lac”, povestește Tatiana Chiriac.
”Acum m-am regăsit în această nouă activitate, am primit răspuns la foarte multe întrebări, iar planurile de viitor sunt tot mai mari”, a mai adăugat stăpâna lacului. Dânsa își vede în timp lacul transformat în zonă turistică. Până una alta, intrarea pentru vizitatori rămâne a fi gratuită. ”De fapt am o singură doleanță față de vizitatori – aceea de a cumpăra o carte pentru copii. Aceasta se numește ”Povestea lotusului”, este extrem de educativă și relatează drumul pe care-l parcurg aceste flori pentru a ieși într-un final la suprafață și a atrage toate privirile”, a adăugat Tatiana Chiriac.
Pentru a ajunge să-și vadă nuferii înfloriți frumos pe lac, proprietarii au făcut multe investiții, dar au depus și multă muncă fizică. Aceștia își amintesc că nu au fost rare momentele când se gândeau chiar să lase mâinile în jos, dar au depus eforturi și nu au renunțat la vis.
Florile de nufăr înfloresc din luna mai și până la sfârșitul lui septembrie.Vizitatorii pot veni aici în weekend, dar trebuie să anunțe în prealabil proprietarii.
Oaspeții au ocazia să facă plimbări cu barca și să admire florile deschise mai ales în intervalul orelor 11:00 și 17:00. Nuferii nu pot fi rupți, însă se fac excepții în cazuri speciale. Florile acestora durează cam 3-4 zile. Odată plantate, acestea nu necesită o îngrijire specială.
La moment pe lacul de la Călărași puteți admira mai bine de șapte culori de nufăr.


 
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *