Lucrările de construcție a drumului R1 pe segmentul localității Bahmut, vor fi finalizate la anul

Ieri, 6 iulie, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de construcție a drumului R1, pe segmentul de ocolire din satul Bahmut, raionul Călărași.
Directorul companiei care execută lucrările a informat ministrul că lucrările au început în 2018, iar până la 1 iulie 2020, din volumul total, au fost executate doar 15% din lucrări. Întârzierile au fost cauzate de dificultățile în obținerea argilei din cariera satului Cornești, pentru construcția terasamentului drumului.
„Odată cu soluționarea problemei accesului la gropile de împrumut, lucrările de construcție a rambleurilor, podurilor, digurilor vor fi reluate și finalizate fără tergiversări. Este important să construim drumuri calitative și durabile în fiecare localitate”, a declarat Sergiu Railean, se arată în comunicatul emis de Ministerul Economiei și Infrastructurii.
Construcția drumului R1 pe segmentul localității Bahmut este realizată de compania Rutador și, conform termenilor contractuali, lucrările vor fi finalizate până în luna mai 2021. Valoarea totală a contractului este de circa 5 milioane de euro, bani acordați sub formă de grant de către Comisia Europeană, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *