Lucrări ale elevilor din Școala de Arte Plastice din Ungheni, în expoziție la București

Foto: ARBOR Culture & Arts
Foto: ARBOR Culture & Arts

Cinci elevi de la Școala de Arte Plastice din Ungheni, alături de elevi din instituții similare din Bălți, Cahul, Comrat, Telenești, Rîbnița, Drochia, Briceni, Orhei, Tiraspol și Chișinău, și-au prezentat lucrările în cadrul expoziției MAPA PORTDESEN din București.

Foto: ARBOR Culture & Arts
Foto: ARBOR Culture & Arts

Expoziția a fost inaugurată pe 8 iulie, la Centrul Expozițional ”Arvor” din București, evenimentul fiind organizat de ARBOR Culture & Arts din Bucureşti şi Institutul Arbor pentru cultură din Republica Moldova.
Deși organizatorii anunțaseră inițial că vor fi selectate câte 3 lucrări de la fiecare școală, ajunși la Ungheni, ei au selectat 5 lucrări.
„O extraordinară aventură în 2020, cutreierarea Republicii Moldova de la est la vest și de la nord la sud, în căutarea micilor mari talente”, a anunțat ARBOR Culture & Arts pe pagina sa de Facebook.
Anastasia Gurschi, curatorul expoziției, a parcurs 1713 km pentru a face o selecție minuțioasă a lucrărilor elevilor din 11 școli  din Republica Moldova.
Per total, au fost selectate lucrările a 98 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, printre care se numără și tinerii ungheneni:
– Bianca Cibric
– Ian Guțan
– Amelia Jdanov
– Taisia Dimineț
– Ivan Serioghin.
Lucrările prezentate în cadrul acestei expoziții – portrete, natură statică și desen liber – au fost  realizate de elevi pe parcursul anului școlar 2019-2020. Temele care predomină sunt: copilăria, omul, orașul și singurătatea.
Expoziția MAPA PORTDESEN va fi deschisă până la 22 iulie.
Asociația pentru Cultură și Arte ARBOR a fost înfinnțată, acum doi ani și jumătate în urmă, cu scopul de a sprijini și promova mediul artistic și mobilitatea culturală între România și Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *