La bibliotecă taberele de vară continuă, chiar și online

O tabără inedită a fost organizată la ”Colțișorul American” (American Corner) din cadrul Bibliotecii Publice Raionale ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni.  

 
Timp de cinci zile, tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani, au participat la tabăra de vară, care a fost organizată pentru prima dată online. „Fiind luna iulie, luna în care se sărbătorește Ziua Independenței, am optat ca tema-umbrelă sa fie informații despre Statele Unite ale Americii”, a declarat Cristina Turcu reprezentanta Colțișorului American, una dintre organizatoarele taberei de vară. „A fost o tabără interactivă, lejeră, diversă, dar totodata productivă și utilă”, a completat-o și Diana Retcu, cea de a doua organizatoare a taberei.
Limba în care s-a vorbit a fost predominant engleza, ceea ce le-a oferit participanților șansa de a mai exersa limba deja învățată la școală. Fiecare zi a avut o tematică diferită: de la curiozități despre SUA, la discuții pe baza filmulețelor educative și scurt metraj, la o zi dedicată jocurilor online.
Totodată, la tabăra au fost și invitați speciali: Gleb Rața, voluntar la American Corner, care, împreună cu Diana Retcu, au motivat participanții să studieze limba engleză la un nivel mai înalt și au dezvăluit metode eficiente cu rezultat garantat. Iar cea de a doua invitată specială a fost Livia Covaliov, absolventă a programului FLEX 2020, care a împărtășit din experiența ei din SUA. „Participanții au fost foarte receptivi, au adresat multe întrebări ce ține de cultura și studiile de acolo. Spre că răspunsurile mele i-au motivat să studieze cât mai aprofundat engleza pentru a merge și ei într-un astfel de schimb de experiență” a declarat Livia Covaliov, după care a mulțumit organizatorilor pentru invitație.
De subliniat că Colțișorul American din Ungheni a fost deschis în iulie 2004, în urma unui parteneriat între Ambasada SUA și Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *