Copiii din Călărași s-au întâlnit cu scriitorul Titus Știrbu

Pandemia de Coronavirus nu-i împiedică pe împătimiții de lectură să participe la întâlniri cu scriitorii lor preferați. Acestea au trecut, mai nou, pe on-line, iar cititorii de la Călărași au avut ocazia să testeze o primă astfel de întâlnire încă săptămâna trecută.
Astfel, utilizatorii a 15 biblioteci publice din raion – cititori mai mici și mai mari, dar și bibliotecari, au stat lipiți de monitoare la data de 14 iulie în cadrul unei întâlniri virtuale cu binecunoscutul autor Titus Știrbu.
Evenimentul a fost organizat de către Maria Harea, șef de secție la Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, de comun cu Galina Agafița, director al Bibliotecii Publice Raionale ”Grigore Vieru” din Călărași. Acesta face parte dintr-un șir de acțiuni organizate în cadrul Campaniei Naționale de promovare a Lecturii ”Să citim împreună”.
Pe parcursul evenimentului, copiii au recitat poezii semnate de Titus Știrbu, iar autorul, la rându-i, a avut multe să le spună. Scriitorul a postat chiar și pe facebook o reacție: ”Am avut astăzi o întâlnire on-line de aproape două ore cu elevii adunați în sălile bibliotecilor din satele: Bahmut, Dereneu, Hirova, Horodiște, Meleșeni, Nișcani, Onișcani, Pitușca, Sadova, Săseni, Sipoteni,Temeleuți, Țibirica și Vărzăreștii Noi. Ce copii frumoși și talentați cresc în satele noastre! I-am îmbrățișat pe rând și am sărutat imaginar colacii cu care aș fi fost întâmpinat, dacă n-ar fi fost nenorocita asta de pandemie… Am râs, am glumit. Fetițe și băieței au recitat din versurile mele ca niște actori adevărați. Mi-au produs emoții de nedescris. Mă bucur de ei”, a scris Titus Știrbu.
La rândul său, Galina Agafița ne-a declarat că întâlnirea a fost una extrem de interesantă. ”Chiar a fost o întâlnire de suflet, de neuitat. Copiii au ramas impresionați de poeziile lui Titus Știrbu, mai mult ca atât, au fost provocați de a nu pierde niciodată prietenia cu cartea”, a declarat directoarea bibliotecii, care a mai adăugat: ”Este o premieră pentru noi întâlnirea online cu scriitorul, dar în cadrul campaniei de promovare a lecturii urmează să mai organizăm evenimente similare. În luna septembrie urmează să repetăm experiența întâlnindu-l pe scriitorul Ion Anton, pe marginea cărții sale ”Ieșirea din uitare”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *