Când vor fi redeschise grădinițele? Răspunsul șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Nicolae Furtună
Nicolae Furtună

Nicolae Furtună
Nicolae Furtună

Trebuie toată lumea să înțeleagă că, în ultimă instanță, reluarea unor activității grădinițelor ține de situația epidemiologică din țară. Pe fundalul înregistrării multiplelor cazuri, redeschiderea acestor instituții este una asociată cu risc și noi tare nu dorim să repetăm experiența tristă a altor state care, inițial, au relaxat activitatea, iar ulterior au suspendat aceste activități.
Declarația îi aparține lui Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).
Ultima decizie privind reluarea activității grădinițelor, pe lângă decizia Comisie naționale Extraordinare de Sănătate Publică, îi va aparține fondatorului – administrația publică locală, care trebuie să asigure toate cele necesare pentru buna funcționare a acestor instituții, a precizat dânsul.
Nicolae Furtună a mai spus că specialiștii din cadrul ANSP, Ministerului Sănătății și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au lucrat la elaborarea unei instrucțiuni în care au fost stabilite anumite reguli pentru reluarea activității grădinițelor.
Reamintim că, în cadrul unei emisiuni la TV Moldova 1, premierul Ion Chicu a declarat că grădinițele nu se vor redeschide de la 1 august, ci de la 1 septembrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *