Bunurile imobile vor fi reevaluate. Vom avea noi impozite?

Bunurile imobile vor fi reevaluate în scopul impozitării. Proiectul unui Regulament în acest sens a fost transmis Guvernului pentru examinare, informează Bizlaw.
Vor fi supuse reevaluării bunurile imobile de toate tipurile, care au fost evaluate anterior în scopul impozitării, conform Hotărârii Guvernului 1303 din anul 2004, adică:
– bunuri imobile cu destinație locativă;
– bunuri imobile cu destinație comercială;
– bunuri imobile cu destinație industrială;
– bunuri imobile cu destinație agricolă;
– alte bunuri imobile.
Autoritățile propun două tipuri de reevaluare: generală și curentă.
În cazul reevaluării generale se va recalcula prețul, ținând cont de factorii valorici ai bunurilor imobile și de nivelul prețurilor la situația din data reevaluării.
Reevaluarea generală se va face 1 dată la 3rei ani, iar data reevaluări se va considera 1 iunie.
În cazul reevaluării curente se va recalcula valoarea bunului prin indexarea la nivelul prețurilor de piață.
Reevaluarea curentă a bunurilor imobile se va efectua în perioada dintre evaluare și reevaluarea generală sau între două reevaluări generale, conform deciziei Guvernului sau la inițiativa autorităților publice locale.
Decizia privind efectuarea unei reevaluări curente se va lua în cazul dacă Indicele de indexare va fi mai mic decât 0,75 sau mai mare decât 1,25.
Potrivi documentului, reevaluarea bunurilor imobile este procesul de recalculare a valorii estimate în scopul impozitării, ținând cont de nivelul de dezvoltare a pieței bunurilor imobile, prețurilor de piață în data reevaluării și modificarea factorilor valorici ce influențează valoarea estimată a bunurilor imobile, precizează sursa citată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *