VIDEO / Deputații se vând ca mararul la piață. Călărășeni despre traseismul politic

În fotografie: Mihail Fisticanu

În fotografie: Mihail Fisticanu

”De-a lungul timpului mai multi parlamentari traseiști au sărit în barca puterii. Huliți, dar folosiți de toate partidele: cum pot fi sanctionati traseiștii din Parlament? Oamenii cu care am discutat la Calaraşi cred că e nevoie de alegeri anticipate. Migrarea deputatilor de la stânga la dreapta și invers nu este o întâmplare, ci doar consecința naturală a unui sistem politic care nu are norme legale necesare. Mulți dintre aleșii poporului și-au tradat partidul și electoratul. Aceștia nu trebuie sș mai ajungă în Legislativ, cred interlocutorii mei”, scrie jurnalista Valentina Ursu de la Radio Europa Liberăpe pagina sa de Facebook.
A mers la Călărași și a întrebat locuitorii de acolo ce cred despre traseismul politic. ”Deputații se vând ca mararul la piață sau deputații se vând pentru bani”, spun călărășenii.
”Rușine că se numesc aleși ai poporului, ei sunt aleșii banului…  Oamenii îi votează, dar ei se vând pe bani. Sunt bani furați, pentru că au afaceri mari. Deputații trebuie să se gândească ce le-au promis oamenilor. Au promis salarii, pensii mai mari. Cine o să-i mai aleagă pe ei. Democrații s-au vândut socialiștilor. Pe ei nu-i mai alege nimeni. Oamenii s-au dezamăgit. Dacă mi-ar da mie așa bani cu care au fost cumpărați ei, eu nu i-aș lua pentru că sunt bani murdari. Ieri la piață am făcut 10 lei, uneori fac câte o sută. Mai rar cumpăr carne, mai des pâine”, spune pentru Radio Europa Liberă, călărășeanu Mihail Fisticanu, vânzător la piața din Călărași.
Bărbatul afirmă că oamenii nu mai au niciun gram de încredere nici în președintele Dodon, despre care spune că nu a făcut nimic pentru popor, deși a promis foarte multe lucruri.
“Aș vrea să avem un președinte pentru popor și dacă promite ceva, să facă. Să nu procedeze ca Dodon care se ascunde și nu dă nimic din ce a promis”, mai spune Mihai Fisticanu.
Un alt călărășean, Dumitru Chicu zice că deputații nu sunt aleși pentru popor.
Vedeți video integral mai jos.
https://www.facebook.com/europalibera.org/videos/602328734024355/
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *