Un preot călărășean îndeamnă credincioșii să nu meargă la cimitire de ”Paștele Blajinilor” din 6-8 iunie

”În legătură cu mult discutatul Paște al Blajinilor, parohia noastră anunță că nu vom participa la Cimitir”, scrie pe pagina sa de facebook părintele Dumitru Rusu, parohul Bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Călărași.
”După Sf. Liturghie, cei ce doresc să plece la morminte o pot face singuri, luînd vinul sfințit de la biserică să-și stropească mormintele rudelor dragi, fără multă gălăgie prin cimitir”, a specificat dânsul.
”Mai presus de această rînduială de prin cimitir este Sf. Liturghie în biserică. Apoi ziua premergătoare a acestei zile este Duminică închinată Pogorîrii Sfîntului Duh (Duminica Mare), Hramul orașului Călărași, de aceea sunt rînduite rugăciuni specifice acestei mari sărbători. Cu toți să ne amintim de cei trecuți în veșnicie și să participăm”, a explicat preotul călărășean, reamintindu-le enoriașilor și de tradițiile din ajunul Duminicii Mari: ”Împodobim de sîmbătă seară porțile cu crenguți de tei, în case – flori de salvie (corovatic) și mentă”.
La final, părintele Dumitru Rusu a făcut următorul apel: ”Vă rugăm să fim precauți în aceste zile, mai lăsăm petrecaniile și mai multă rugăciune ca să păstrăm sănătatea ca dar oferit de Dumnezeu pentru a ne mîntui creștinește. Și totodată să nu lăsăm speculații în privința acestei nenorocitei boli Covid”.

Notăm că, deși pandemia de COVID-19 capătă proporții, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove nu a renunțat la ideea de a organiza Paștele Blajinilor, amânat de pe 26 – 27 aprilie pentru 6 – 8 iunie. Autoritățile centrale nu au interzis „voința” Mitropoliei, dar au îndemnat enoriașii, de la tribune oficiale, să nu meargă la cimitir, fiindcă pericolul răspândirii pandemiei este destul de mare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *