Reparația a luat sfârșit. O nouă grădiniță e gata să se deschidă la Ungheni

Pe 19 iunie, comisia de recepție la terminarea lucrărilor în Grădinița-creșă ”Delia” din cartierul Ungheni Vale a inspectat calitatea lucrărilor executate.
S-a constatat că edificiul reparat este gata pentru recepție. Urmează doar ca, timp de două săptămâni, executorul să lichideze neajunsurile (minore) depistate, să verifice încă o dată prizele electrice, întrerupătoarele.
Printre membrii comisiei s-au numărat: Vladimir Baghici, consultant tehnic Solidarity Fund PL în Moldova,  Anastasia Litviniuc, specialist în construcții la Primăria Ungheni, Tatiana Pavliuc, contabilă-șefă a Primăriei, Mihai Burungiu, responsabil tehnic, consilierii municipali: Alexandru Soleanicov, Vitalie Chirinciuc, Eduard Balan. Președintele comisiei – viceprimarul Ion Gălușca.
Deschiderea oficială a grădiniței este planificată pentru 1 septembrie.
Pe 22 mai, Consiliul Municipal Ungheni a decis înfiinţarea grădiniţei-creșă ”Delia”, a fost anunțat deja concursul de ocupare a funcției de director al grădiniței respective, după care se va efectua angajarea personalului necesar pentru activitate. Urmează achiziționarea mobilierului, a echipamentului necesar, amenajarea grupelor etc.
Capacitatea instituției este de 150 de locuri. Se planifică deschiderea a cinci grupe, dacă va fi un număr suficient de copii.
Notăm că renovarea grădiniței a avut loc, grație Proiectului „Condiții mai bune pentru copiii de vârsta preșcolară din cartierul Ungheni Vale”, cu valoarea totală de 3,7 milioane de lei, din care 1 milion 98 de mii de lei au fost oferiți de Fondul de Solidaritate al Poloniei. Reparația a durat aproape un an, fiind constuit de la zero sistemul termic. Au fost schimbate podelele, s-au amenajat grupurile sanitare, a fost renovată rețeaua electrică etc.
Grădinița-creșă ”Delia” este a șaptea la număr, care va funcționa în municipiul Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *