Alegerile electorale, explicate pe înțelesul copiilor din Buzduganii de Jos

Zece copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani din Buzduganii de Jos, au aflat mai multe despre alegerile electorale și dreptul la vot, în cadrul unei activități dedicate lor, organizate la biblioteca din localitate.
Micuții au învățat despre importanța prezentării la vot, ce înseamnă să fii un cetățean responsabil, de la ce vârstă vor putea și ei vota, dar și informații privind istoria alegerilor – cum au evoluat acestea din epoca Antică și până în prezent.
Potrivit Mariei Roman, bibliotecară la Biblioteca Publică din Buzduganii de Jos, activitatea face parte din cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, demarat de Comisia Electorală Centrală în parteneriat cu programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
“În zilele noastre, tema alegerilor este una destul de “usturătoare”. De câțiva ani buni sunt observator în sala de vot și am văzut personal că foarte puțini tineri se prezintă la vot. Sunt foarte pasivi. Vin mai mulți oameni trecuți de vârsta a doua. Așa am înțeles că tinerii au nevoie de educație electorală, care ar trebui să înceapă încă din copilărie. Sper că am reușit să îi conving că viitorul nostru depinde de implicarea fiecăruia, iar în urma mai multor astfel de campanii de informare, să crească și numărul tinerilor prezenți la cabinele de vot”, a subliniat dânsa.
Pe lângă informații și explicații, copiii au avut parte și de o sală de vot improvizată, cu urnă, buletine de vot, ștampile, acte de identitate și chiar observatori electorali. Au și votat, desenul animat preferat. La sfârșitul activității au fost numărate voturile, iar copii au aflat câștigătorul. Drept premiu, pentru implicarea și curiozitatea lor, au primit un episod din desenul animat considerat favorit, în urma votului.
Autor: Doina Manic


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *