A fost semnat un contract de cooperare în domeniul turismului. Vedeți între cine

Agenția ,,Moldsilva”, Întreprinderea de stat Rezervația Naturală ,,Plaiul Fagului”, Consiliul raional Ungheni și Primăria satului Rădenii Vechi au semnat pe 9 iunie, un Acord privind cooperarea în domeniul turismului.
Suntem primul consiliu care a venit cu inițiativa și astfel, a fost semnat, de acord cu toate cele patru părți”, a subliniat Liudmila Ursatiev, șefa Secției Economie și Reforme Ungheni.
Potrivit ei, este vorba despre o colaborare, reciproc avantajoasă ce pune în valoare circuitul turistic al Republicii Moldova, mai ales în partea ce vizează patrimoniul forestier al țării noastre.
În acest context, Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva” a menționat importanța unor asemenea proiecte și acorduri de colaborare, ce aduc beneficii clare cetățenilor, dar mai prezintă și o carte de vizită a Republicii Moldova pentru turiștii din străinătate.
„Semnarea acestui acord, inaugurează un traseu ecoturistic al Rezervației Naturale ,,Plaiul Fagului”,  ce va scoate în evidență  frumusețea și splendoarea pădurilor din zonă, cu arboretele falnice de fag și stejar, va pune la dispoziția vizitatorilor posibilități de pescuit sportiv, plimbări cu barca, servirea bucatelor tradiționale în sânul naturii, sau degustarea unor produse, caracteristice acestui mediu”, a declarat dânsul.
Conform acordului semnat, părțile vor promova activitățile în aer liber pentru combaterea sedentarismului social, vor elabora şi implementa o strategie de dezvoltare și management a turismului în zonă,  vor promova participarea publicului la activități de protecție a mediului înconjurător, dar vor urma și acțiuni de educație ecologică și dezvoltare a activității Centrului de Informare și Educație Ecologică și Punctului Apicol Demonstrativ, ca surse importante de informare a grupurilor de turiști și populației locale, inclusiv tinerilor.
În acelaşi timp, Consiliul raional Ungheni îşi asumă responsabilitatea de a prioritiza și susține proiecte de dezvoltare a infrastructurii în zonă.
Urmare a semnării acordului, Consiliul raional Ungheni va crea un grup de lucru, care anual, vor aproba un plan al activităților comune.
Dumitru Cojocaru a mai declarat că urmează proiecte și acorduri similare cu Rezervațiile Naturale ,,Codrii” și ,,Pădurea Domnească”, Consiliile raionale Strășeni și Glodeni.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *