28 de ani de existență instituțională, transformări, eforturi și sacrificii

Tradițional, ziua de 10 iunie, este marcată ca sărbătoare națională a Poliției de Frontieră. Și la Ungheni în acest an s-au organizat o serie de manifestări menite să recunoască și să remarce însemnătatea acestei zile. Important este că toate acțiunile au fost desfășurate în corespundere cu măsurile de precauție în perioada pandemică.
Zeci de polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST a Poliției de Frontieră Ungheni, de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, precum și veterani ai instituției au aniversat cei 28 de ani de existență instituțională, de transformări, eforturi și sacrificii, precum și de afirmare pe plan național și internațional.
„Profesia poliţistului de frontieră reprezintă o misiune nobilă, care implică manifestarea unui caracter integru, demn în orice împrejurare, un exemplu pentru viitoarele generaţii de poliţişti de frontieră, pentru a-i inspira, determina să înregistreze succese şi să urce ferm pe treptele notorietăţii”, a declarat Alexei Cazacu, șef Direcție regională a Poliţiei de Frontieră, după intonarea Imnului de Stat al Republicii Moldova.
Totodată, Alexandru Ambros, primarul de Ungheni a specificat că orașul Ungheni are mai multe cărți de vizită, iar una din ele o reprezintă Poliția de frontieră, care prin participarea la activitățile cu caracter social a reușit să dea o culoare deosebită municipiului Ungheni. „Aveți potențial de a face lucruri mărețe. Este foarte important pentru a găsi o unitate comună, de a analiza corect lucrurile, de a ne documenta, pentru că atunci vom fi corecți și nu vom lăsa ca provocările unora să facă loc de alte interpretări care ar fi în detrimentul materialelor zi de zi”, a menționat și Eduard Florea, procurorul raionului Ungheni, prezent la activitate.
În acest context, pentru munca plină de sacrificii, în vederea asigurării unui primat de ordin de siguranță, a supravegherii și controlului de stat asupra Republicii Moldova, Direcția regională Vest a Poliției de Frontieră Ungheni a fost desemnată cu diplome de gratitudine din partea Consiliului raional Ungheni.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *