Vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

O echipă formată din specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au organizat recent, o vizită la șantierul unde se desfășoară lucrări în cadrul unui proiect regional de reabilitare a traseului Ungheni – Cetireni – Alexeevca, se arată într-un comunicat al ADR Centru.
La fața locului, echipa agenției a participat la o ședință de lucru, unde împreună cu reprezentanții Consiliului raional Ungheni, responsabilul tehnic contractat pentru acest proiect, dar și reprezentanți ai operatorului economic desemnat pentru realizarea lucrărilor conform proiectului au fost puse în discuție etapele care urmează să fie relizate în viitorul apropiat.
La șantierul de lucru, directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a menționat importanța realizării lucrărilor în termen, dar și respectarea normelor de construcție. Tot aici, reprezentanții ADR Centru au inspectat lucrările deja executate a obiectului în lucru.
La momentul actual, pe acest traseu sunt desfășurate lucrări de reabilitare a porțiunii cuprinse între Municipiul Ungheni și Florițoaia Veche. Pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10 milioane lei,  la care se mai adaugă contribuția de un milion lei ca și co-finanțare în cadrul proiectului. De asemenea, de la Administrația de Stat a Drumurilor, acestui proiect i-a fost alocată suma de 28 milioane lei.
Reamintim că lucrările de construcție au fost reluate la data de 16.03.2020, după ce acestea au fost stopate pe timp de iarnă. La moment se execută lucrări de asfaltare.
Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea  circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară. Acest drum este unul de importanță regional, astfel încît reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători.
Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni – Cetireni – Alexeevca” este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea Consilului Raional Ungheni și urmează a fi realizat pînă la sfîrșitul anului 2020.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *