Patru pavilioane vor fi instalate în centrul comunei Zagarancea

La inițiativa unui grup de cetățeni activi din Zagarancea și cu suportul financiar al unui agent economic din municipiul Ungheni a fost lansat un concept de zonă de mobilitate rurală. Acesta presupune instalarea unor pavilioane în centrul localității.
„Este o idee mai veche, care a ajuns într-un final a fi materializată în vederea instituirii și mobilizării activității rurale, dar și a schimburilor de experiență dintre comunități”, a declarat pentru ”Expresul”, Vasile GAviuc, primar de Zagarancea.
De altfel, aceste pavilioane vor fi ca niște centre destinate pentru organizarea și desfășurarea diferitor expoziții, iarmaroace, pentru prezentarea produselor tradiționale, a obiectelor de artizanat precum și pentru susținerea producătorilor agricoli locali care vor vinde produsele proprii. Potrivit primarului, aceastea vor fi utilizate pe perioada sărbătorilor, zilelor de odihnă, dar și în alte zile.
Primul pavilion a fost donat de către agentul economic, iar primăria comunei Zagarancea urmează să contribuie la instalarea acestuia în centrul satului. Vor mai fi implicați, de asemenea, încă doi agenți economici din teritoriu, în instalarea celorlalte două pavilioane, la fel ca și în primul caz, diind contribuții proprii. ”Iar fiecare pavilion va avea câte o placă din lemn cu inscripția donatorului pentru a asigura o vizibilitate și corectitudine”, a subliniat Vasile Gaviuc.
Costul estimat al celui dintâi pavilion constituie 3600 de lei.
După ridicarea stării de urgență instituită prin hotărârea deciziei Comisiei Extraordinare de
Sănătate Publică, Vasile Gaviuc a specificat că se dorește a executa aceste lucrări în decursul lunilor mai – iunie, ca mai apoi, după 30 iunie, când se va ridica starea de urgență, să organizeze  și o sărbătoare pentru toți localnicii. ”Doar prin implicare vom pune umărul la dezvoltarea comunitară”, a conchis primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *