Copiii din Centrul ”Epitrop” au de acum calculatoare la care pot să-și facă temele

Copiii din cadrul Centrului de asistență specializată și plasament temporar ”Epitrop” au primit în dar, la mijlocul lunii mai, cinci calculatoare la care, de acum încolo, își vor putea face temele. Gestul de caritate a fost făcut de Asociația Obștească ”Prodocs”, dar și de Fundația ”OPEN Gates”.
Suportul face parte dintr-o serie de activități pe care partenerii respectivi le oferă în cadrul unui proiect ce se implementează la Călărași încă din anul 2017. Pe lângă tehnica respectivă, copiii defavorizați care ajung la centru  beneficiază de servicii de incluziune școlară, de activități pentru conștientizarea și acceptarea diversității umane, formarea abilităților de relaționare prietenoasă, dar se lucrează și pe latura orientării profesionale, acordându-li-se astfel tot suportul de care au nevoie în situația defavorizată în care se găsesc.
Potrivit Olgăi Stratan, coordonator al proiectului, aceste calculatoare erau extrem de necesare pentru cei 10 beneficiari care sunt instituționalizați la moment în Centrul ”Epitrop”.
”Calculatoarele care au existat cândva în centru au fost treptat distruse. Iar lipsa acestora a fost resimțită tot mai mult în contextul în care ne-am pomenit cu toții în cadrul pandemiei de Covid-19, când învățământul se face exclusiv de la distanță. A devenit o adevărată povară pentru angajații de acolo să intermedieze procesul educațional de la distanță cu propriile telefoane. De acum încolo, copiii se vor putea descurca de unii singuri să-și facă temele și să însușească materia propusă de profesori”, a declarat Olga Stratan.
Potrivit ei, copiii au fost extrem de bucuroși când au văzut surpriza oferită de donatori și au promis să păstreze calculatoarele cum știu ei mai bine.
”Nu putem decât să vă mulțumim pentru implicare. Și cum spunea A. Earhart: ,,Un simplu act de bunătate ne răspândește rădăcinile în toate direcțiile, iar aceste rădăcini prind viață și dau naștere la noi copaci”, se arată într-o postare de pe facebook făcută de Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Călărași, adresată donatorilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *