De azi e declarată stare de urgență în sănătate publică. Vedeți ce restricții suntem, în continuare, obligați să respectăm

Foto: noi.md

Foto: noi.md

De azi este declarată starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la data de 30 iunie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcție de evoluția situației epidemiologice.
În continuare, conform deciziei Comisiei Naționale Exatraordinare de Sănătate Publică, suntem obligați să respectăm distanța socială de cel puțin un metru, să respectăm regulile de igienă a mâinilor, să purtăm maști în spații închise iar persoanele cărora li se stabilește regimul de autoizolare asigură respectarea regimului respectiv sub proprie răspundere.
Vedeți ce restricții sunt impuse până la data de 30 iunie 2020, cu o posibilă prelungire:
– Se interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică. Respectarea distanței sociale rămîne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.
– Se interzice aflarea persoanelor în vîrstă de peste 63 ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.
– Se interzice aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.
– Se interzice părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.
– Se interzice organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise.
– Se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor cu anumite excepții…
– Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile în locurile determinate.
– Se interzice activitatea unităților de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor și a altor unități pentru antrenament și recreere.
– Se suspendă procesul educaţional în cadrul instituţiilor de învăţămînt general, profesional şi universitar, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.
– Se menține pînă la 30 iunie 2020 suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri, charterelor aeriene regulate de pasageri, rutelor feroviare internaționale de transport de pasageri, transportului rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *