Castanii din Ungheni vor fi mai sănătoși

Fiecare oraș din Republica Moldova are câte ceva aparte, cu care se mândrește. Iar municipiul Ungheni s-a ales cu o destinație turistică specială – Aleea de castani. Iar întreținerea lor nu este una tocmai ușoară.
Aceștea, de altfel ca și toți arborii, necesită o îngrijire mai specială.
Astfel, la inițiativa autorității publice locale, în municipiul Ungheni au demarat lucrările de stropire pentru protecția arborilor de castani. În scop profilactic și conform tehnologiei de întreținere a zonei verde de castani, în zilele de 11 și 18 mai au avut loc cele două etape de stropire a castanilor cu o soluție de etinol 25. ”Soluția cu care se stropesc castanii este special antiparazitară, absolut inofensivă pentru sănătatea oamenilor, dar periculoasă pentru animale”, ne spune Nicolae Donici, șef al sectorului amenajare din cadrul Primăriei Ungheni
Potrivit lui, respectiva acțiune are menirea de a proteja porțiunea cu castani de diverși dăunători ce le distrug coroana, dar și de a o menține într-o stare favorabilă.
În municipiul Ungheni, întreținerea castanilor se practică de zece ani și se efectuează la recomandarea specialiștilor din domeniu doar primăvara. „Începând cu miezul nopții și până la 3 dimineața, angajații primăriei au avut grijă ca sutele de castani să fie stropiți, asigurându-le, astfel, forma pe care o au”, a menționat Nicolae Donici. Tot dânsul a mai adăugat că procedura în sine are loc noaptea pentru a nu provoca careva abateri în circulație.
„Sigur că este oportună această măsură, ținând cont că aleea de castani din municipiul Ungheni se numără printre cele mai impresionantefiind  o mândrie pentru orașul nostru”, a mai adăugat Nicolae Donici.
Cu mai bine de 40 de ani în urmă în centrul orașului Ungheni, pe o distanța de peste 3 km a fost plantată cea mai lunga alee de castani din Moldova și una dintre cele mai lungi alei de castani din Europa. În timp, aceasta a devenit un important obiectiv turistic pentru municipiul Ungheni, care surprinde vizitatorii orașului nostru atât prin distanța pe care se întinde, dar mai ales prin priveliștea spectaculoasă a castanilor înfloriți în luna mai.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *