Asistenții medicali din Călărași au fost, ieri, sărbătoriți

Ziua internațională a asistenților medicali a fost marcată un pic altfel în acest an la Spitalul raional din Călărași.

S-a renunțat la o sărbătoare cu mult fast, ce se planifica de mai multă vreme pentru a se face la Casa raională de cultură. Pentru a evita un eventual pericol, la 12 mai, holul spitalului a fost transformat într-o veritabilă scenă, unde s-au oferit diplome, flori și aplauze pentru cei 105 asistenți medicali cât numără instituția. Fiecare dintre ei a primit în dar câte un costum chirurgical nou, iar cuvintele de apreciere au curs în continuu.
Așa cum a declarat Silvia Bobescu, directoarea spitalului, asistenții medicali sunt acei care întâmpină primii pacienții, au grijă de ei după intervenții chirurgicale și știu cel mai bine să le aline nu doar durerea fizică, dar și sufletul. ”Ei fac o muncă enormă și sunt acei oameni, care deseori rămân în umbra istoriilor medicale de succes”, a subliniat dânsa.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat anul 2020 ca fiind Anul Mondial al Nurselor și Moașelor, în acest context urmau să se desfășoare un șir de activități organizate pentru omagierea acestor cadre medicale, care ar merita tot respectul cetățenilor. ”Însă dat fiind situația dificilă în care ne-am pomenit din cauza pandemiei de Covid-19, am renunțat la toate activitățile respective, însă nu și la sărbătoarea profesională, pe care am hotărât să o marcăm într-un cerc mai restrâns”, a mai adăugat Silvia Bobescu.
Pe lângă festivitatea organizată în cadrul spitalului, Ministerul Sănătății a organizat la rându-i  o conferință on-line prin care au ales să se adreseze asistentelor medicale și moașelor din toată țara. Și Confederația Sindicatelor din Medicină a oferit pentru fiecare secție din cadrul spitalului câte o diplomă, prin intermediul cărora a menționat importanța cadrelor medicale în combaterea diferitor afecțiuni și în salvarea de vieți omenești.
Rodica Negru, care de 13 ani este asistenta principală în cadrul instituției, s-a arătat foarte recunoscătoare pentru atenția oferită colegilor săi de către administrația spitalului și de atmosfera de sărbătoare creată  de ziua lor profesională. ”A fost un eveniment foarte frumos, iar rolul imens al asistenților medicali a fost scos în evidență. Pot spune cu mândrie că facem zi de zi lucruri mari, că ne dedicăm profesiei, iar în colectiv ne simțim ca într-o familie unită. E o vocație să poți lucra în acest domeniu, iar noi depunem eforturi pentru a le reuși pe toate cu succes”, a subliniat asistenta.
Iar Silvia Bobescu, la rându-i a declarat că lucrează împreună cu asistentele medicale deja de 28 de ani cot la cot. ”Pot spune că odată ce înaintăm în vreme, sarcinile și responsabilitățile cresc, pentru că sistemul medical evoluează. Pacienții caută tot mai multă atenție, caută servicii calitative, au așteptări mari, iar noi trebuie să ținem pasul cu toate inovațiile și să acordăm asistență la nivel înalt. E clar că o mare povară rămâne pe umerii celor 105 asistenți medicali, care se completează perfect cu cei 50 de medici pe care-i avem în instituție”, a mai adăugat directorul spitalului.
Ziua Internaţională a Nurselor este omagiată din 1965, fiind instituită de Consiliul Internaţional al Asistentelor medicale.
În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, este sărbătorită din anul 1994.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

  • Multi stimatele noastre asistente medicale a r.Calarasi
    Din adincul inimii vreau sa va transmit un mare mare Mersi pentru truda dumneavoastra.Toate absolut toate sunteti superbe dar in deosebi vreau sa accentuezi surorile superioare ca Rodica Negru.Tamara Georgi .Natalea Ciubuc.
    Sunteti niste persoane cu o inima de aur saritoare la nevoe
    Sunt departe de dumneavoastra dar nici kind no sa va uitam binele si bunatatea care neati facuto
    Lilea bloc.de oper

    Reply
  • Multă sanătate!! Felicitări 😘🍾🌺🌷🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏💒💒💒👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼💒💒💒💒🙏🙏🙏

    Reply
  • Foarte placut si frumos
    Nu conteaza la casa de cu ltura sau pe holul spitalului
    Conteaza gestul
    Sa dea Dumnezeu sanatate si felicitari la toti asistentii medicali de oriunde

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *