Spitalul raional Ungheni este pregătit pentru lupta cu COVID – 19. Primele trei persoane tratate au fost externate

Spitalul raional Ungheni

Spitalul raional UngheniO dată ce Secția de boli infecțioase și boli cronice de la Spitalul raional Ungehni a fost transformată în profil COVID – 19, ajutoarele umanitare nu au întârziat să apară.
Potrivit lui Andrei Alexeev, directorul Spitalului raional, în urma aprobării ordinului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale referitor la acordarea asistenței medicale a Spitalului raional Ungheni, acesta au fost dotat cu echipament medical necesar, ce include: 380 de salopete, alcool, preparate antivirale, măști de protecție, termometre de la distanță.
„La moment avem tot necesarul de echipament, în afară de ventilatoare. Au fost create toate condițiile necesare pentru acordarea serviciilor medicale de urgență calitative și eficiente pacienților infectați de Covid-19, care se află în stare ușoară și medie. Pacienții aflați în stare gravă nu vor fi tratați în cadrul Spitalului raional, dar vor fi transportați de urgență la Centrul Covid din Chișinău”, a declarat direcrorul spitalului.
Totodată, Andrei Alexeev a subliniat că personalul medical este bine pegătit în lupta cu infecția COVID – 19 dar, totuși, a ezitat să ne spună cât va dura această criză, însă, a subliniat că, atâta timp cât populația va fi conștientă și va respecta măsurile stricte de carantină, numărul persoanelor infectate nu va crește.
De subliniat că în ziua de 13 aprilie, la Spitalul raional Ungheni erau internate zece persoane cu forme ușoare de COVID – 19. De subliniat aici, că primele trei persoane deja au fost vindecate și externate.
La moment, în raionul Ungheni, sunt 16 persoane infectate cu COVID – 19: mun. Ungheni – 2, s. Cornești – 7 (dintre care unul s-a vindecat), Buciumeni – 2 (s-au vindecat), Măcărești, Cetireni, Pîrlița, Costuleni, Bumbăta – câte 1.

„Intervenția la timp este esențială pentru salvarea vieților omenești. Serviciul medical este cel indicat, obligat și în măsură pentru a primi și interveni în urma apelurilor de urgență în situații rapide. Suntem pregătiți, necătând la faptul că ne mai trebuie cel puțin trei aparate respiratorii, pe care le așteptăm în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Andrei Alexeev.
De subliniat că, mai multe persoane fizice, dar și juridice s-au mobilizat și au adus Spitalului raional Ungheni ajutoare sub formă de echipamente medicale necesare: măști, salopete, mănuști dar și alte consumabile. Totodată, cei care vor să facă donații instituției, o pot face pe contul bancar deschis de către Spitalul raional Ungheni.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *