Secția Boli infecțioase și boli cronice din cadrul Spitalului raional Ungheni au fost transformate cu profil COVID – 19
Patru persoane cu COVID – 19 au fost internate, duminică, 5 aprilie, în Spitalul raional Ungheni. Secțiile de boli contagioase și boli cronice au fost transformate în profil COVID – 19.
Potrivit lui Andrei Alexeev, directorul spitalului, secțiile boli contagioase și boli cronice din cadrul spitalului sunt dotate, în total, cu 50 de locuri, 20 de paturi sunt amplasate în secția boli contagioase și 30 de paturi în secția boli cronice. „Am primit echipamente centralizate de la Ministerul Sănătății ce ține de salopete, soluție dezinfectantă. Însă avem nevoie de ventilatoare, respiratoare și preparate antivirale”, a subliniat Andrei Alexeev.
”Din momentul aprobării ordinului Ministerului Sănătății referitor la acordarea asistenței medicale la Spitalul raional Ungheni, acesta trebuie să fie dotat cu tot echipamentul necesar. În urma apariției acestor cazuri de infectare cu COVID-19 în teritoriu, această solicitare a fost înaintată atât la nivel de administrație publică locală, cât și la nivel de Parlament și Ministerul Sănătății”, a mai adăugat directorul spitalului.
În acest context, urmează a fi create toate condițiile necesare pentru acordarea serviciilor medicale de urgență calitative și eficiente pacienților infectați, pentru a fi triați în conformitate cu standardele internaționale.
Deocamdată Spitalul raional Ungheni dispune de două ventilatoare portabile pentru respirația artificială, dar nu este suficient pentru cele șase paturi de reanimație pentru terapie intensivă. Potrivit directorului spitalului, ar mai fi necesare cel puțin de încă trei ventilatoare pentru secția de terapie intensivă. ”Pentru starea incipientă de internare a persoanelor infectate, cu urgențe minore și urgențe de nivel mediu, putem acorda ajutor în asistență medicală. Pe când la un flux mare de bolnavi cu urgențe majore, cu risc vital, asistența medicală nu va putea face față, nici acorda sprijinul necesar”, a subliniat Andrei Alexeev.
Inițial persoanele suspecte de Covid sunt internate în Secția de boli contagioase de la Spitalul raional Ungheni, li se efectuează testul (pe loc) și este transmis la Laboratorul de bacteorologie din Chișinău. În cazul când cazurile sunt confirmate sunt transferate în Secție de boli cornice și le se prescrie un tratament cuvenit.
„Pentru a interveni la timp și esențial pentru salvarea vieților omenești, Serviciul secției pentru cazurile de urgențe cu Covid -19 trebuie să întrunească noile tehnologii, cu toate la îndemână de care depinde tratarea cazurilor”, a declarat Andrei Alexeev.
În conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății nr. 361, de la 1 aprilie la Spitalul raional Ungheni este prevăzut să se acorde ajutor și tratament persoanelor infectate cu virusul de tip nou. În acest sens este preconizat și a dota Spitalul cu utilajul necesar în cel mai scurt timp.
De subliniat că, la Ungheni, sunt înregistrate șase cazuri de COVID – 19, dintre care patru pacienți sunt internați în Spitalul raional Ungheni.
9 Comments
Unde băgați oameni în așa o secție mică și doar un singur medic infecționist sa îi trimită sănătate dumnezeu și putere
Mare, mică dar e secția de boli contagioase, cu boxe și semiboxe specifice pentru internarea pacienților infectați și infecțioși. Dar secția de boli cronice are doar o singură intrare și un bloc sanitar pentru bolnavi și nu este pregătită pentru izolarea pacienților de acest gen. Cum e posibil așa ceva, este plină secția de boli infecțioase și pacienții au început a fi internați în secția de boli cronice??? Acesta este managementul eficient cu care se laudă spitalul nostru??? Acestea sunt măsurile eficiente pentru stoparea răspândirii infecției??? În felul acesta, în scurt timp, vom deveni un focar real de infecție, din păcate! Personal medical neprotejat, bolnavi fără medicamente…..strigător la cer…., apropo în secția de boli cronice activează tot doar un medic pulmonolog și nu infecționist, să îi trimită dumnezeu sănătate și putere🌺
Pina cind parca nu avem nici un caz in oras si in satele din apropiere, dar cu aparitia bolnavilor se vamari si riscul, si 100% ca vom avea infectati in oras….
Da, trebuie de dat o mina de ajutor celor aflati acum in aceste momente, dar punem la risc si sanatatea celor din imprejurimi, ca majoritatea medicilor si surosilor medicale sunt din oras sau din apropiere de oras, si chiar daca nu prezinta simtome pot fi purtatori…😔😔
Marianna Lupu avem 4 pacienți Covid pozitiv internați în secția de boli cronice și câțiva suspecți care așteaptă rezultatele de laborator
Natalia Bruma in spitalul din Ungheni? Sint din Ungheni cei infectati?
https://www.expresul.md/2020/04/06/sase-cazuri-de-covid-19-sunt-inregistrate-in-raionul-ungheni-vedeti-din-ce-localitati/
Sunt din raion dar nu din oras sau din suburbiile orasului
Marianna Lupu credeți că mai contează de unde sunt, daca sunt internați la spitalul Ungheni? Sunt din localitate f.apropiata de orașul nostru😢. Sănătate tuturor, stăm acasă!
Mda, vesel… important sa se respecte deja toate normele de protectie si speram ca vom trece peste asta cu bine