Șase ani de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană, în cifre

Imagine simbol

”În cei șase ani de zile, de când Republica Moldova are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, 2 milioane 341 mii 611 cetățeni moldoveni au fost înregistrați la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.
Cel mai traversat punct de trecere a fost Leușeni – Albița, poliţiştii de frontieră fixând un număr de 846521 de persoane, fiind urmat de Aeroportul Internațional Chișinău, prin care 430182 de deţinători ai paşapoartelor biometrice au ieşit din ţară.
În cele două puncte de trecere din raionul Ungheni au fost consemnate următoarele date privind traversarea cetățenilor moldoveni în baza pașapoartelor biometrice:
PTF Sculeni-Sculeni – 321289 persoane;
PTF Ungheni-Iași – 30368 persoane.
Tinerii, cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani, rămân în topul persoanelor care aleg să plece în Uniunea Europeană, numărul traversărilor acestora fiind de 573 157.
Un număr mare de treceri a fost înregistrat de moldovenii cu vărsta 46+ ani (533055 traversări), urmați de cetățenii cu vârstele de 36 – 45 de ani (428449 traversări).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *