Șapte procese contravenționale au fost întocmite la Ungheni, pentru nerespectarea carantinei

Imagine simbol: jurnal.md

Imagine simbol: jurnal.md

În contextul restricțiilor impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în perioada de carantină, de către angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni au fost intentate șapte procese contravenționale, până la data 16 aprilie.
Astfel, cinci procese contravenționale au fost intentate pentru nerespectarea regimului de autoizolare, iar două cazuri au fost intentate în privința a doi preoți, care au petrecut serviciul divin cu enoriași, deși acest lucru a fost interzis.
”Persoanele care nu respectă măsurile de profilaxie sunt sancționate în baza art. 76/1 alin.(1) Cod Contravențional al Republicii Moldova cu o amendă de 22500 sau 25000 lei”, a subliniat Victor Gavrilița, șef interimar al Inspectoratului de Poliție Ungheni.
Iar în conformitate cu legislația în vigoare, contravenientul este în drept să achite jumătate din amenda stabilită, dacă o plăteşte în cel mult trei zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţă a deciziei de aplicare a sancţiunii contravenţionale.
„Reieșind din numărul redus de cazuri confirmate de COVID-19 pe teritoriul raionului Ungheni, consider că cetățenii respectă perioada de izolare la domiciliu, mai ales că toate aceste persoane sunt verificate zilnic de către angajații poliției de comun cu administrația publică locală și medicul de familie, totodată fiind transmise mesaje de avertizare în scopul neadmiterii contaminării cu COVID-19, prin intermediul sistemelor sonore ale automobilelor de serviciu aflate în dotarea poliției și situații excepționale”, mai adăugat Victor Gavrilița.
Menționăm că în țară a fost instituită starea de urgență, începând din 17 martie 2020, iar Parlamentul a adoptat mai multe măsuri, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice și altele.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *