La Iași, în scurt timp, va începe fabricarea medicamentului ”Hidroxiclorochina” folosit în tratarea pacienților infectați cu coronavirus

Imagine simbol: rtv.net

Imagine simbol: rtv.net

Directorul ”Antibiotice Iași”, Ioan Nani, a confirmat pentru Radioiasi.ro că la societatea pe care o conduce se va fabrica ”Hidroxiclorochina”.
Medicamentul se folosește pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.
Materia primă vine din Hong Kong, printr-o firmă din Germania. Deja, transportul a plecat din China şi se estimează că, în 4 zile va începe procesul de fabricaţie la Iaşi.
Produsul va fi înregistrat în procedură de urgență.
Hidroxiclorochina nu este un antiviral, însă creşte capacitatea de apărare a organismului şi se poate administra cu alte medicamente, a mai spus Ioan Nani: ”Hidroxiclorochina nu este un antiviral, este un medicament care se dă asociat cu alte medicamente si stimulează cresterea imunitătii organismului. Din punctul de vedere al antiviralelor care să aibă succes în tratamentul coronavirusului, deocamdată, este ceva sub patent în Statele Unite si se preconizează să se fabrice totusi un vaccin. Deocamdată noi suntem împreună cu Ministerul Sănătătii în a găsi un portofoliu asociat de medicamente pentru ca, în perspectivă, România să aibă niste stocuri de sigurantă”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *