La Călărași, „curg” sancțiunile pentru nerespectarea carantinei

Din momentul aprobării hotărârilor Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, până la data de 16 aprilie, poliția din Călărași a întocmit deja 19 procese verbale pentru nerespectarea regimului de carantină, autoizolare și măsuri de precauție împotriva COVID-19.
Astfel, suma amenzilor aplicate pentru abaterile date constituie 142300 lei.
Potrivit lui Oleg Rău, șef interimar al Inspectoratului de Poliție Călărași, comisar principal, mai există alte 11 materiale în gestiune, pentru care, momentan, poliția nu poate aplica amenzile respective.
Este vorba despre cazurile în care persoanele au încălcat regimul de izolare, dar procesele-verbale nu le pot fi aduse la cunoștință, sub semnătură, până la expirarea celor 14 zile. Asta se întâmplă în condițile în care angajații poliției nu pot intra la domiciliul acestora pentru a-i familiariza cu învinuirile ce li se aduc. Așadar, pentru aceste 11 procese verbale, suma totală a amenzilor aplicate va spori cu alte 247500 lei.
Oamenii legii precizează că vor continua să asigure ordinea și siguranța publică, iar cei care nu se conformează cerințelor și măsurilor impuse, vor fi sancționați conform legislației în vigoare.
Reamintim că la data de 11 martie 2020, Guvernul a înăsprit sancțiunile pentru persoanele care nu respectă măsurile de prevenire sau combatere a COVID – 19 și care pun în pericol sănătatea cetățenilor, vor fi amendate cu până la 50 mii de lei sau trei ani de închisoare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *