La Călărași, numărul șomerilor crește semnificativ

Imagine simbol: www.cdnews.ro

Imagine simbol: www.cdnews.ro

Odată cu instaurarea stării de urgență și adoptarea mai multor măsuri, numărul persoanelor care apelează la serviciile subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă crește continuu.
Se întâmplă și la Călărași, unde de la instaurarea stării de urgență și până la 16 aprilie s-au înregistrat deja 128 de persoane care au depus cereri pentru a putea beneficia lunar de ajutorul de șomaj în cuantum de 2775 lei, asta în condițiile în care până atunci existau doar 32 de beneficiari de ajutor în baza Legii nr.105/2018. Pe lângă cei care au depus cererile, au mai fost luați în evidență alți 62 de șomeri care ar urma să vină cu cereri, iar 52 de dosare au fost respinse pentru că nu au întrunit toate cerințele impuse de lege (cereri fără semnătură, lipsa documentelor etc.).
Potrivit Elenei Lungu, șefa Direcției Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Călărași, la moment, setul de acte și cererile de solicitare sunt expediate la distanţă, fiind depuse prin poştă sau în format electronic – prin e-mail. Această modalitate nouă pentru majoritatea solicitanților, aduce cu sine și multe neclarități, iar angajații instituției sunt asaltați zilnic cu apeluri telefonice pentru a clarifica anumite aspecte.
”Sigur că este o perioadă dificilă pentru toate lumea. Ne-am trezit și noi cumva în prima linie, dar sperăm ca lucrurile să revină la locurile lor și să depășim această situație nefastă. Fiecare specialist răspunde zilnic la 15-20 de apeluri telefonice, iar fiecare caz este diferit și este nevoie de efort pentru a clarifica fiecare caz în parte”, ne-a declarat Elena Lungu.

Preluarea articolelor de pe www.expresul.md de alte site-uri, se realizează în limita maximă de 1000 de semne, în care, în mod obligatoriu trebuie să fie indicată sursa ( cu link activ).
Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia Expresul. Materialele scrise de reporterii www.expresul.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *