Drepturile omului: garanții versus realități. Izolarea la domiciliu nu a sporit violența în familiile din Călărași

Imagine simbol

La nivel modial numărul cazurilor de violență domestică a crescut dramatic pe perioada izolării și carantinei generate de COVID-19.
Astfel, autoizolarea şi carantina pun în acelaşi loc şi victimă şi agresor. Excepţie nu face nici Republica Moldova, unde, s-a înregistrat o uşoară creştere a cazurilor de violență domestic.
Ne-a propus să vedem care este situația la Călărași.
Potrivit lui Oleg Rău, șef interimar al Inspectoratului de Poliție Călărași, comisar principal, Călărașiul, deocamdată, nu urmează tendințele globale, iar apelurile la poliție se mențin la nivelul existent anterior. ”Nu putem vorbi la ora actuală de vreo creștere în ceea ce privește violența domestică înregistrată în raion. Situația este similară cu cea din lunile și chiar anii precedenți. Este vorba despre 2-3 cazuri de scandaluri, neînțelegeri pe zi”, ne spune dânsul.
Totodată Oleg Rău a mai declarat: ”Nu putem afirma că situația respectivă ar fi influențat negativ sau pozitiv cazurile de violență în familie. Dacă e să vorbim despre înaintarea ordonanțelor de protecție, atunci da, sesizăm o scădere a cazurilor în această perioadă. Poate că este legat de formalitățile mai riguroase care se impun până la o hotărâre emisă de judecătorii, nu putem ști”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *