FOTO / ”Veniți mai repede. La Petrești arde. Un fum negru și dens se ridică peste sat”

Se vede fumul din depărtare
Frică?

În amiaza zilei de sâmbătă, am primit un apel: ”Veniți mai repede, aici la Petrești arde, cineva a dat foc la stuf și un fum negru și dens se ridică deasupra satului. E aproape de sat”.

Am ieșit afară (eram acasă). De la câțiva kilometri depărtare se vedea acel fum negru și dens despre care am fost anunțată la telefon. ”Ați sunat la 112?”, întreb eu. ”Da – mi sa răspuns – acum, cred că o oră”.
În 5 minute eram și eu la fața focului. Imaginea era de groază: la doar 300 – 500 metri de sat focul ardea nestingherit, se întindea cu repeziciune spre sat iar fumul dens și negru se ridica, fiind dus de vânt. Am sunat și eu la 112. M-au anunțat că se știe despre acest incendiu iar echipa este pe drum. Într-adevăr, în 5 minute și echipa era pe loc. Doi pompieri și un șofer.
”Vă isprăviți în doi sau trebuie să mai vină și alte echipe?”, întreb eu. ”Nu, noi nu intervenim pentru că arde stuful iar acesta nu poate fi stins. Focul se extinde cu repeziciune”, ne-a răspuns unul dintre pompieri.
”Nu e grav, dar?”, mai întreb eu. ”Pierderi nu sunt. Nouă nu ne rămâne decât să stăm să-l păzim ca să nu se extindă focul în sat”, răspunde același pompier, intervenind pe alocuri ca să stingă focul.

Atât de mic și neputincios…

NOTĂ: Pompierii atenţionează populaţia să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiţii de temperaturi ridicate şi umeditate redusă, orice sursă de aprindere poate genera incendii. Persoanele care aleg să igienizeze gospodăriile, sînt rugate să nu lase nesupravegheate arderile resturilor menajere şi vegetaţiei uscate, pentru a evita extinderea incendiilor. Un pericol în acest sens, îl prezintă casele de locuit şi spaţiile forestiere aflate în nemijlocită apropiere. 
Detalii citiți în ziarul EXPRESUL, din 10 aprilie.






📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *