FOTO / Stați acasă! Cum a transmis polițiștii călărășeni acest mesaj

Mesajul ”Stați acasă” a fost transmis de către polițiștii călărășeni printr-un mod mai ingenios. Câțiva polițiști, au ieșit într-un teren gol, mai exact pe aerodromul din oraș, au aranjat câteva mașini într-o anumită poziție, s-a aranjat și ei într-o linie, iar în fața lor, pe o pânză mare, cu litere majuscule, era scris mesajul: ”Stați acasă!”.

Astfel, ei au încercat să-i facă pe călărășeni să conștientizeze pericolul care îi paște dacă iese din casele lor, în contextul situației epidemiologice create de către virusul COVID – 19.
Într-o postare pe Facebook, angajații Inspectoratului de Poliție din Călărași, îndeamnă călărășenii să respecte regimul de carantină, să verifice permanent temperatura corpului, să păstreze distanța socială de cel puțin un metru și să se spele cât mai des pe mâini. ”Iar în cazul în care cunoști o persoană revenită în țară de peste hotarele țării și nu respectă regimul de carantină te indemnăm să fii cetățean responsabil și apelează serviciul de urgență 112”, se mai arată în postare.
De subliniat că zilele trecute la Călărași a fost confirmat primul și unicul caz de COVID – 19, la un bărbat din Păulești. Iar satul Pălești a intrat în carantină.
Potrivit Ministerului Sănătății, pe teritoriul Republicii Moldova, la data de 1 aprilie, sunt confirmate 353 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 73 cazuri de import şi 280 cazuri secundare, cu transmitere locală. Total recuperate – 22 cazuri, 4 decese și 255529 cazuri monitorizate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *